Flyttstädning i Stockholm – 4 tips

Det kan vara en djungel att hitta rätt bland olika företag som erbjuder flyttstädning i Stockholm. En flytt kan se väldigt olika ut beroende på storlek av bostad – därför är det viktigt att välja ett företag som kan tillgodose dina specifika önskemål. Vi ger dig därför våra fyra bästa tips på flyttstädning i Stockholm – så att du snabbt och effektivt kan boka en passande städtjänst.

Julias Städservice

Ta hjälp av proffsen och boka flyttstädning i Stockholm hos Renthusstockholm.se, även kallat Julias Städservice. De tar sig an små såväl som stora uppdrag och ser till att ditt hem blir städat till perfektion. Det finns många anledningar till att du ska anlita Julias Städservice, inte minst för att de alltid erbjuder nöjd kund-garanti och har lång erfarenhet i städbranschen. De hjälper dig med samtliga städmoment som ingår i flyttstädning – från start till mål. I städningen ingår moment som rengöring av golv, dammsugning, dammtorkning och mycket mer. Söker du en pålitlig flyttfirma ska du anlita Julias Städservice.

Kontaktuppgifter

Besök Renthusstockholm.se

50-femme

Boka en medveten flyttstädning i Stockholm hos 50-femme.se. De har branschens mest rättvisa arbetsvillkor. Inte nog med det, de arbetar även efter tydliga miljömål för att se till att minimera sitt klimatavtryck. För att inte missa några viktiga detaljer bockar de av en checklista efter varje städuppgift, vilket garanterar att ditt hem blir riktigt rent. Skulle du mot förmodan inte vara nöjd med städningen ingår en 3 dagars nöjd kund-garanti i tjänsten. Dessutom täcks tjänsten av en ansvarsförsäkring – om en oförutsedd olycka skulle inträffa. Ta chansen att boka ett tryggt och säkert flyttstäd hos 50-femme.

Kontaktuppgifter

Besök 50-femme.se

En Renare Vardag

Hos En Renare Vardag kan du enkelt och smidigt boka flyttstädning inför kommande flytt. De tar hand om städningen åt dig – och ser till att lämna hemmet skinande rent inför kommande ägare eller hyresgäst. Tjänsten omfattas av en garanti som gäller i tre dagar från och med städtillfället. Om du har klagomål på städningen åtgärdas eventuella brister så snart som möjligt. I tjänsten ingår även fönsterputs där fönstrena noggrant rengörs både in- och utvändigt. Läs mer och gör din bokning smidigt via deras hemsida.

Kontaktuppgifter

Besök Enrenarevardag.se

Städhuset

Hos Städhuset får både du som privatperson eller företag kvalitetssäkrad flyttstädning i Stockholm. De tar sig an alla möjliga uppdrag – allt från städning av villor till radhus och kontor. Hos Städhuset kan du boka flyttstädning med kort varsel runt om i hela Stockholmsområdet. De anpassar sig helt efter dina önskemål för en så smidig flytt som möjligt. I städningen ingår garanti och ansvarsförsäkring – för att du ska känna dig helt trygg.

Kontaktuppgifter

Besök Stadhuset.se

4 fördelar med att boka flyttstäd

Det finns många fördelar med att boka flyttstäd och överlåta arbetet till experter som vet vad de gör. Nedan har vi listat ett antal fördelar:

 • Du sparar tid och kan fokusera på att komma i ordning i ditt nya boende.
 • Du kan nyttja RUT-avdraget, vilket betyder att du kan göra ett skatteavdrag motsvarande 50% av arbetskostnaderna.
 • Du kan lita på att flyttstädet blir ordentligt utfört, helt efter dina önskemål.
 • Städfirman tar ofta med sig den städutrustning och det städmaterial som behövs.

Vad ingår i en flyttstädning?

Vanligtvis ingår samma tjänster i en flyttstädning, oavsett vilken städfirma som utför städningen. Vi rekommenderar dig dock att kolla upp detta i förväg, så att du försäkrar dig om att alla städmoment ingår. Ett tips är även att se om städfirman följer en checklista under städningen. Nedan kan du ta del av vanliga städuppgifter som brukar ingå i en flyttstädning.

 • Dammsugning och torkning av golv
 • Rengöring av skåp, garderober och hyllor
 • Rengöring av element, fönsterbänkar och ventiler
 • Avtorkning av lister, dörrar och trösklar
 • Rensning av avlopp samt avloppsbrunn
 • Rengöring av vägguttag och strömbrytare
 • Avtorkning av vitvaror och spis, samt diskbänk
 • Djuprengöring av ugn och mikrovågsugn
 • Dammning av tak och väggar
 • Rengöring av badrum – handfat, dusch, badkar och toalett samt övriga ytor

Anlita städfirma – Tänk på detta

Nedan har vi listat tre hjälpsamma tips som är bra att fundera över innan du ska anlita städfirma inför flyttstädet.

1

Jämföra städfirmor

Innan du anlitar en städfirma är det alltid bra att jämföra städfirmor i förväg. Det ger dig en bra överblick över aktuella priser och erbjudanden och du har möjlighet att sålla mellan olika alternativ. Hos Städfirma.nu kan du jämföra städfirmor genom att enkelt skicka in en städförfrågan. Du får då inom kort tillbaka en skräddarsydd offert med personligt anpassade erbjudanden för flyttstäd. Därefter kan du ta ställning till vilket alternativ som passar dig bäst.

2

Läs recensioner

Ett annat bra sätt för att skapa sig en bild av olika städfirmor är genom att se på recensioner och omdömen från tidigare kunder. Du kan enkelt se användarbetyg och recensioner kring flyttstädning i Stockholm hos Reco.se.

3

Boka flyttstädning i god tid

Se till att boka flyttstädning i god tid vid flytt. Dels för din egen planering, men även ur ett ekonomiskt perspektiv. Många städföretag tar ut en högre avgift för uppdrag som bokas in med kort varsel. I vissa fall är det svårt att ha lång framförhållning, men om möjligt det kan vara bra att kontakta en städfirma några veckor i förväg.

Boka flyttstädning i Göteborg

Bor du i Göteborg finns det många flyttfirmor som är redo att hugga i när du behöver hjälp med flytten. Vi ger dig våra bästa tips på proffsiga flyttfirmor med unika och bra erbjudanden. Ta även del av tips kring vilka regler som gäller när det kommer till flyttstädning av hyresrätt. Läs vår artikel Flyttstädning i Göteborg - Tips & råd.