Bra flyttstäd i Göteborg – 4 tips

Det finns gott om företag som är redo att hugga i när du behöver hjälp med flyttstädet. Men om du verkligen är ute efter bra flyttstäd i Göteborg finns det några företag som sticker ut lite extra – både vad gäller pris och skräddarsydda tjänster. Ta del av fyra tips på proffsiga företag med flyttstäd nedan.

50-femme

Brinner du för hållbarhet och vill vända dig till en flyttfirma som fokuserar på att arbeta miljövänligt? Då borde du vända dig till 50-femme. De erbjuder flyttstädning i Göteborg som både är kvalitativ och miljömedveten. Deras miljöfokus genomsyrar hela verksamheten – förutom att enbart använda miljövänliga produkter klimatkompenserar de även för hela sin verksamhet. När du bokar flyttstädning hos 50-femme ingår 3 dagars nöjdhetsgaranti – så att du ska känna dig trygg med att städresultatet blir helt enligt dina önskemål. Se fram emot ett skinande rent resultat med hjälp från proffen.

Kontaktuppgifter

Besök 50-femme.se

Lindomeflytt

Boka din flyttstädning i Göteborg hos Lindomeflytt.com. De är en pålitlig aktör inom städbranschen och har mer än 40 års erfarenhet av flyttstädning och andra städtjänster. Något som gör att de sticker ut lite extra är att de alltid sätter dig som kund i största fokus och är angelägna om att du ska bli så nöjd som möjligt. Vid första kontakt blir du alltid erbjuden en kostnadsfri offert med besiktning på plats – för att tillmötesgå dina specifika behov. Något annat de prioriterar högt är hållbarhet. De arbetar efter högt uppsatta miljömål och satsar stort på att arbeta efter minimal miljöpåverkan. Söker du en trygg och pålitlig flyttfirma, ska du kontakta Lindomflytt.

Kontaktuppgifter

Besök Lindomeflytt.com

Sverige & Co

Sverige & Co erbjuder professionell flyttstädning när det är dags för en flytt. Med deras långa erfarenhet i bagaget vet de vad som krävs för att göra flytten så smidig och effektiv som möjligt. De hjälper till att göra ditt hem skinande rent – och städar noggrannt igenom alla ytor i bostaden. När du anlitar Sverige & Co har du alltid rätt att nyttja deras nöjd kund-garanti, vilket gör att du har rätt att få städmoment åtgärdade om du inte skulle bli nöjd. Du erbjuds dessutom en kostnadsfri offert innan du bokar tjänsten. Du fyller enkelt i offertformuläret på deras hemsida.

Kontaktuppgifter

Besök Sverigeco.se

Carina Städ & Flytt

När du bokar flyttstädning hos Carinas Städ kan du förvänta dig service av högsta nivå – till ett bra pris. Kvalitet, Miljö och Service är deras ledord. De erbjuder professionell flyttstädning runt om i hela Göteborg. Deras erfarna personal har lång erfarenhet och vet hur jobbet ska bli ordentligt gjort. Carinas Städ är måna om att du ska bli så nöjd som möjligt – därför omfattas utförd tjänst av en nöjd kund-garanti. Skulle du inte bli nöjd, är de snabba med att rätta till eventella missar. Du gör enkelt din bokning via deras hemsida.

Kontaktuppgifter

Besök Carinastäd.se

Flyttstäda själv – Tänk på detta

Givetvis kan du även flyttstäda själv, men du bör ha i åtanke att detta kan vara mer tidskrävande och kräver en hel del planering. Bor du i hyresrätt finns det även vissa regler du behöver förhålla dig till. Läs mer om dessa nedan och ta del av en checklista inför din flyttstädning.

Flyttstädning av hyresrätt – Regler

Har du koll på de regler som gäller vid flyttstädning av hyresrätt? När du hyr en lägenhet har du ett visst ansvar för att lägenheten lämnas över i gott skick till den nya hyresgästen. Nedan går vi igenom vad du behöver veta innan du påbörjar din flytt.

Vem bär ansvar för flyttstädningen?

Det finns ingen lag som reglerar vem som bär ansvar för flyttstädningen, men detta kan däremot finnas nedskrivet i ditt hyresavtal eller överlåtelseavtal. Vanligtvis har du som hyresgäst ansvar för att utföra flyttstädningen, om inte det sker en överenskommelse mellan dig och din hyresvärd. Detta är något du behöver kolla upp i förväg.

Hyreslagen

Enligt hyreslagen finns det inga särskilda krav på hur flyttstädningen ska vara utförd. Som hyresgäst har du däremot vårdplikt, vilket innebär att du har skyldighet att vårda lägenheten under tiden du bor där. Det krävs därmed att det finns en överenskommele i hyreskontraktet för att du ska bli ersättningsskyldig vid utebliven eller otillräcklig städning.

Flyttstädning av hyresrätt – Checklista

Är du osäker på vilka städmoment som ska utföras innan din flytt? Ta hjälp av en smidig checklista på flyttstädning av hyresrätt som du enkelt kan bocka av efter varje städuppgift.

  • Dammsugning och våttorkning av samtliga utrymmen i lägenheten.
  • Noggrann rengöring av lister, socklar och golv.
  • Rengöring av ventiler och golvbrunnar.
  • Dammning av ytor, så som element, kontakter och strömbrytare.
  • Invändig rengöring av skåp och luckor.
  • Avdammning av väggar och eventuell borttagning av fläckar.
  • Fönsterputstning och rengöring av fönsterbräde.
  • Rengöring av badrum – dusch, toalett, handfat, väggar och golv.
  • Rengöring av vitvaror.
  • Rengöring av garderober och skåp.