Studentlägenheter Stockholm

Här får du tips på var och hur du kan hitta studentlägenhet i Stockholm och tips på olika hyresvärdar och hyresportaler.

Tips för att hitta studentlägenhet i Stockholm

 • Leta utanför tullarna och pendla – ex. hos huge.se, byggvesta.se, botkyrkabyggen.se
 • Överväg att vara inneboende – sök ex. via akademisk kvart
 • Sök hos mindre privata hyresvärdar – du hittar flera längre ner på sidan
 • Lägg upp en annons om att du söker bostad på blocket.se

* Sök även efter studentlägenheter hos hyresförmedlarna HomeQ och Qasa, som har ett brett utbud av hyresvärdar. Du kan läsa mer om de båda portalerna längre ned på sidan.

Akademisk kvart

Akademisk kvart förtjänar att lyftas först i denna lista, då de vänder sig direkt till studenter. De förmedlar lägenheter i andra hand som passar en students inkomst. Den startades av Stockholms studentkårers centralorganisation, SSCO, och drivs idag av de fem största läroinstituten i Stockholm och Stockholms stads Bostadsförmedling. Kontakta på egen hand respektive annonsör med de angivna kontaktuppgifter som finns i annonsen.

Svenska bostäder - Stiftelsen Stockholms studentbostäder

Du kan söka efter studentlägenheter hos Svenska bostäder genom bostadskö, men som har en maxgräns på två år. Kötiden för korridorrum är ungefär ett år medan det för lägenhet handlar om ungefär två år. För att kunna söka lägenhet här måste du bli medlem i en SSCO-ansluten kår och sedan bli medlem på SSSB.

Bostadsförmedlingen

Bostadsförmedlingen förmedlar studentbostäder i sin vanliga portal, under fliken sök bostad, men om du väljer att filtrera sökningen till studentlägenheter är det enbart dessa du ser. De förmedlar i snitt 2500 studentlägenheter om året, under 2020 förmedlade de däremot 3135st.

Lägenheter i Stockholm hyresrättsförmedlare

Vi vill börja med att tipsa om några stora hyresförmedlare och portaler som inte enbart tillämpar kösystem utan även har andra metoder, ex. handplockar eller lottar fram potentiella hyresgäster. Genom någon av dessa hyresförmedlare har du som bäst möjlighet att få lägenhet snabbt i Stockholm.

HomeQ Stockholm

HomeQ är en relativt ny aktör på marknaden som förmedlar alla typer av hyreslägenheter åt hyresvärdar utifrån deras krav. Med andra ord finns det här hyresvärdar som både väljer ut potentiella hyresgäster baserat på köpoäng och andra kriterier, såsom matchning eller slumpartat. Vill du se efter vilka lediga objekt som finns för tillfället får du kika in på homseq.se. Du kommer hitta HomeQ som förmedlare hos några av nedanstående privata hyresvärdar.

 • Urvalsprocess: utifrån hyresvärds krav
 • Hemsida: homeq.se
 • Mejl-adress: support@homeq.se
 • Antal lägenheter: äger inga egna lägenheter
 • Bostadsområden: hela Stockholm

Qasa Stockholm

Qasa väljer ut sökande baserat på en algoritm som matchar ihop bostäder med hyressökande, det finns med andra ord ingen kötid. Kika in på qasa.se och leta efter olika typer av lediga bostäder, notera att de även förmedlar lägenheter i andra hand. För att kunna söka lägenheter måste du också skapa ett konto. Om du har frågor om någonting vill de att du ska skicka en förfrågan på hemsidan.

 • Urvalsprocess: matchning
 • Hemsida: qasa.se
 • Mejl-adress: info@qasa.se
 • Adress: Stureplan, 111 45, Stockholm
 • Antal lägenheter: äger inga egna lägenheter
 • Bostadsområden: hela Stockholm

Hyresrätt Stockholm utan kö

För den som vill få tag i en hyresrätt i Stockholm är kanske ditt bästa alternativ att anmäla intresse eller kontakta någon av nedanstående hyresvärdar som inte har klassiska kösystem.

Bostad Stockholm / Bostadsförmedlingen i Stockholm – Bostadssnabben

Bostadsförmedlingen i Stockholm hör kanske inte riktigt hemma här då de är en del av Stockholms Stad och främst förmedlar lägenheter via köpoäng, men vi vill slå ett slag för Bostadssnabben som innebär: först till kvarn. Du söker efter dessa lägenheter som vanligt under sök bostad men de har märkningen Bostadssnabben. Det är däremot tyvärr enbart en liten del lägenheter som förmedlas via bostadssnabben men om man är först till kvarn är det irrelevant.

 • Urvalsprocess: först till kvarn
 • Hemsida: bostad.stockholm.se
 • Telefonnummer: 08-785 88 30
 • Adress: Palmfeltsvägen 5C
 • Antal lägenheter: ett urval hamnar i Bostadssnabben
 • Bostadsområden: hela Stockholm

HSB Stockholm hyresrätt

För att kunna söka hyresrätter, men även bostadsrätter, hos HSB måste du skapa ett konto och betala en årsavgift men därefter kan du bospara medan du väntar. Med bospara menas att du kan spara pengar till en framtida kontantinsats, antingen genom att dra pengar månadsvis eller sporadiskt föra över pengar. För varje 100kr du sparar får du också en extra bosparpoäng, men du kan max få 5 extra bosparpoäng/månad. Genom att bospara hos HSB får du dessutom förtur till både hyresrätter och bostadsrätter, du kan även tacka ja till en hyresrätt medan du sparar till en bostadsrätt.

Holmströmsgruppen

Holmströmsgruppen har främst lägenheter i centrala Stockholm, och för att kunna söka dessa måste du fylla i deras intresseformulär och uppfylla deras grundkrav. De har inget kösystem utan väljer den hyresgäst som de anser är bäst lämpad för bostaden.

Hässelby hem

För att kunna söka en lägenhet hos Hässelby hem måste du registrera dig, så att du därefter kan göra intresseanmälan på lägenheter. De har några grundläggande uthyrningskrav som du måste uppfylla för att vara aktuell som hyresgäst, dessa innefattar du inte får ha några betalningsanmärkningar, goda boendereferenser och att din årsinkomst är minst 4 gånger årshyran.

 • Urvalsprocess: inget kösystem
 • Hemsida: hasselbyhem.se
 • Telefonnummer: 08-12 01 39 50
 • Mejl-adress: info@hasselbyhem.se
 • Adress: Persikogatan 28, 165 63, Hässelby
 • Antal lägenheter: ca 2400st
 • Bostadsområden: Hässelby Strand, Hässelby Gård och Hässelby Villastad

Hörnstenen

För att kunna söka lägenheter hos hörnstenen måste det först och främst finnas lediga lägenheter, om det finns måste du då fylla i en intresseanmälan, som är aktiv i 6 månader. Därefter måste du fylla i en ny intresseanmälan om du fortfarande är intresserad av en bostad.

M2gruppen

M2 gruppen har många lägenheter i Stockholm och för att kunna söka någon av dessa måste du skapa ett konto, så att du sedan kan göra en intresseanmälan för respektive lägenhet. Du måste logga in var tredje månad för att ditt konto ska vara fortsatt aktivt.

Magnussons Fast

Hos Magnussons skickar du in en intresseanmälan och därefter kontaktar hyresvärden dig om de har hittat en lägenhet som matchar dina önskemål. Du kan med andra ord inte söka efter lägenheter på egen hand, med vissa undantag och dessa publicera på hemsidan. En intresseanmälan är aktiv i 2 månader. Magnussons Fast har en fastighet på Ringvägen 116 i Stockholm, där det finns alltifrån 1 ROK till 5 ROK.

Mofab

Likt föregående hyresvärd, fyller du här i en intresseanmälan och matchas ihop med passande lägenheter. En intresseanmälan hos Mofab är aktiv i ett halvår, så om du fortfarande är intresserad av en lägenhet efter det får du fylla i formuläret på nytt. Mofab har främst äldre sekelskifteslägenheter i Stockholm.

Nordemo Fastighetsförvaltning

Nordemos lägenheter hyrs ut via förmedlingsportalen HomeQ som har ett system som kontrollerar och matchar sökanden baserat på respektive hyresvärds krav, där vissa går på köpoäng och andra inte.

Sigillet Stockholm

Sigillet förmedlar sina lägenheter via HomeQ, som är en förmedlingsportal som tillämpar urvalsprocess utifrån varje hyresvärds krav. Sigillets urvalsprocess är i dagsläget inte känd. De har även sitt kontor i Göteborg, där de har mest lägenheter.

Wåhlin Fastigheter

Wåhlin är en stor hyresvärd som har en mängd olika lägenheter i Stockholm, där vissa förmedlas via Bostadsförmedlingen men ett fåtal lägger de upp på sin egen hemsida. De publiceras mellan 11.30-13.30 på vardagar. De använder sig inte av ett kösystem utan lottar bland de som visat intresse.