Sök en ledig lägenhet

Om du är intresserad av att söka en lägenhet hos Helsingborgshem gör du det genom att registrerar dig på hemsidan så att du därefter kan anmäla intresse. Du hittar lediga objekt på helsingborgshem.se under fliken sök ledigt. De har lägenheter för studenter, seniorer över 55 och tillfälligt boende för den som exempelvis renoverar sin nuvarande bostad.

Ansökningsprocess

Det kan det vara bra att känna till att det finns olika former av urvalsprocesser hos Helsingborgshem. Du kan söka lägenheter baserat på köpoäng men det finns också en möjlighet att bortse från dessa. Står det ”direkt” efter ”antalet sökande” i annonsen innebär det att de inte tar hänsyn till dina poäng vid urvalet. Den sortens urval blir aktuellt när de inte har blivit uthyrda efter åtta dagar genom köpoäng. De har även något som heter boendeförtur, där befintliga hyresgäster kan söka andra lägenheter, utifrån hur länge de har bott i sin nuvarande bostad.

Olika typer av bostadsköer

  • För boende
  • För studenter
  • För seniorer
  • För unga under 25år

Helsingborgshem registrera dig

Om du vill kunna anmäla intresse hos Helsingborgshem måste du registrera dig. Efter att du har registrerat dig får du en köpoäng för varje dag som går. Därefter kan du börja söka lägenheter, även om du i regel behöver ha ett visst antal poäng för att ha möjlighet att få en lägenhet. Du kan däremot söka lägenheter som det står direkt på.

  1. Registrera dig
  2. Sök lägenheter – Helsinborgshem mina sidor
  3. Erbjudande om visning
  4. Tacka ja eller nej – obs! svara i tid för att inte bli spärrad i 6mån
  5. Kontraktsskrivning
  6. Inflyttning

Helsingborgshem byte

Om du skulle vilja byta lägenhet och har beaktansvärda skäl kan du byta lägenhet. Beaktansvärda skäl kan exempelvis vara ändrade ekonomiska förutsättningar eller familjeförhållanden. Hyresvärden/hyresvärdarna måste också godkänna bytet. Helsingborgshem har en ansökningsblankett som du måste fylla in. De har däremot inte en plattform för lägenhetsbyte, det får du söka efter en annan lägenhet på egen hand.

Helsingborgshem bobutik

Hos Helsingborgshem bobutik kan du få information och hjälp med frågor som rör deras bostäder, uthyrning och nybyggnationer, men du kan också göra tillval och beställa underhållsarbete på plats. Nu under Corona, hänvisar de däremot till sina digitala kanaler.

Kontaktuppgifter bobutiken

Adress Håkan Lundbergs gata 17
Mejl bobutiken@helsingborgshem.se
Telefon 042-20 80 00

Helsingborgshem kontakt

Helsingborgshem erbjuder kontakt via en mängd olika kommunikationskanal, läs mer om respektive kanal nedan. De önskar att du kontaktar de via deras digitala kanaler först och främst, om det inte är möjligt uppmuntrar de dig att ringa.

Kommunikationskanal Uppgifter Tider
Chatt Besök helsingborgshem.se och tryck på cirkeln i högra hörnet* Uppgift saknas
Mejl kundcenter@helsingborgshem.se -
Telefon 042-20 80 00 08.00-17.00
Besöksadress Regementsvägen 2B 254 57 Helsingborg 10.00-17.00
Postadress Helsingborgshem Box 3055 250 03 Helsingborg -
Trygghetsjour 042-20 82 00 Utanför kontorstider

* När det finns en kundtjänstmedarbetare i chatten så kommer chattfönstret dyka upp, annars kan du enbart söka efter vanliga frågor och svar.

Snabbt internet i Helsingborgshem - Allt om fiberanslutning

Bor du i en av Helsingborgshems lägenheter eller överväger du att bli en hyresgäst? Då är det viktigt att vara informerad om möjligheterna till snabbt och stabilt internet genom fiber. I takt med den digitala utvecklingen blir en pålitlig internetanslutning alltmer avgörande för vår vardagskomfort. Lär dig mer om fiber till lägenhet och hur det kan förhöja din boendeupplevelse hos Helsingborgshem.